Prenovljena spletna stran
Super akcija OMEGA Silver - komplet za centralni sesalni sistem
Sesalniki za mokro in suho sesanje ter ekstrakcijo, vozi�ki za �iš�enje, opozorilna tabla
Naravna, ekološka in biološko popolnoma razgradljiva čistila
Novi čistilni stroj Mxr - zakaj bi hodili, če se lahko peljete?
Obvestilo potrošniku: Odpadna električna in elektronska oprema
Friday, 06 November 2015

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe ZEOS d.o.o., ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbližjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si

 
25 let z vami!
Friday, 10 April 2015
25 let podjetja Omega d.o.o.

V podjetju Omega smo 7. aprila praznovali 25-letnico obstoja. Skozi vsa ta leta smo nabirali izkušnje na področju čiščenja, profesionalne čistilne opreme in centralnih sesalnih sistemov. Skrbno smo izbirali in iskali zanesljive dobavitelje in poslovne partnerje s kvalitetnimi rešitvami ter izdelki. Širili in dopolnjevali naš prodajni program ... Vse to z namenom in željo, da postanemo boljši in lahko stranki ponudimo kvalitetne izdelke, kvalitetno storitev in strokovno svetovanje.

Pohvalimo pa se lahko tudi s korektnim poslovanjem, tako do strank kot tudi dobaviteljev, rednim plačevanjem svojih obveznosti in finančno stabilnostjo, kar dokazujejo tudi najvišje bonitetne ocene priznanih slovenskih in tudi tujih institucij.

Bonitetna ocena družbe Bisnode

 
Prepoved prodaje sesalnikov močnejših od 1600 W
Sunday, 31 August 2014

Logo Evropska komisijaS 1. septembrom 2014 vstopa v veljavo Evropska direktiva EUR-Lex-32013R0665–EN, s katero s v okviru varčevanja z energijo, v Evropski uniji prepovedali proizvodnjo in gospodinjskih, prenosnih sesalnikov močnejših od 1600W. Znotraj EU tako ni več na voljo »močnejših« sesalnikov, razen modelov, ki so še na zalogah v trgovinah. Uredba uvaja tudi označevanje sesalnikov s standardiziranimi energetskimi značkami , ki naj bi bile v pomoč kupcem. Na omenjeno uredbo so se seveda še pritožili nekateri proizvajalci navadnih sesalnikov, ki ugovarjajo ugotovitvam EU in zahtevajo pravni pregled uredbe, a možnosti za uspeh so tako rekoč nične.

S 1. septembrom 2017, bo Evropska komisija, omejitve še zaostrila in največja dovoljena moč sesalnikov se bo zmanjšala na 900W!

Za izdajo direktive so se odločili, tudi iz razloga, da dodatno informirajo uporabnike:

"Potrošniki imajo premalo informaciji o povezavi med močjo in učinkovitostjo čiščenja sesalnikov. Večina jih za merilo pri učinkovitosti gleda prav moč. V zadnjih nekaj desetletjih so trg preplavile poceni in možne, a neučinkovite naprave, ki se jih uvaža predvsem s Kitajske. Posledica tega je, da se je potrošnja energije, ki jo porabijo sesalci, več kot podvojila", odločitev pojasnjujejo pri Evropski komisiji.

Iz uredbe izvzeti sesalniki: sesalniki za mokro sesanje , sesalniki za mokro in suho sesanje, ekstraktorji, robotski sesalniki, industrijski sesalniki , centralni sesalniki , sesalniki za zunanjo uporabo, baterijski sesalniki in polirni stroji.

Povezava do uredbe v slovenskem jeziku

Globinski sesalniki SEBO, nemškega proizvajalca, ki spadajo v sam svetovni vrh po kvaliteti, imajo že vrsto let vgrajene manj potratne, kvalitetne sesalne motorje do 1300 W, nedavno pa so začeli razvijati serijo modelov ECO, ki naj bi imela vgrajene izjemno učinkovite motorje s še nižjo porabo in bi naj ustrezali novi uredbi, ki bo predvidoma sprejeta leta 2017.

Centralni sesalni sistemi so sicer izvzeti iz uredbe a je zgodba o potratnosti zelo podobna. Naprimer, centralni sesalniki BEAM Electrolux imajo vgrajene zmogljivejše motorje, ki ob nižji porabi električne energije ustvarijo večjo moč sesanja, kot nekateri "zastareli" tipi motorjev, ki so izjemno potratni z energijo in ustvarijo manjšo sesalno moč. Obenem pa ima centralni sesalni sistem napram klasičnim sesalnikom za gospodinjstvo in robotskim sesalnikom velko prednosti, ki niso zanemarljive.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Novo pri nas


  • GARANCIJA OMEGA za sesalne enote BEAM Electrolux Alliance sedaj neverjetnih 10 let.

  • Nagradna igra vozim zastonj na Facebook-uNAGRADNA IGRA na Facebook-u "Vozim zastonj"- igrajte in vozite zastonj ;) - ZAKLJUČENA


Darilni bon

 Informacije in naročila

Tel.:02/561-17-62
E-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

  - Uporabi kontaktni obrazec -  

Statistika

Obiskovalci: 9879964
Beam Electrolux   Sebo IPC Soteco Lorito Disan Jofel Fimap
OMEGA d.o.o., Ljutomerska c.28, 9250 Gornja Radgona, Tel.: (02) 56 11 762, Fax: (02) 56 11 524, E-mail: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript